Le Corbusier / Le Modulor

Proporce po meri človeka


Arhitektura

Arhitektura je znanost zasnovana na pravilnem ravnotežju prostora in oblike, združuje tehniko in estetiko oz. dizajn kot svojo nadgradnjo. Arhitektura je načrtovanje gradenj po meri človeka, v okvirju koristnosti in uporabnosti končnega cilja. Arhitektura je tudi način življenja, sedaj in v prihodosti, in za njo si je treba vzeti čas, ko ustvarjamo prostor kjer smo doma, kjer se dobro počutimo. Arhitekt, kot načrtovalec vašega doma, prisluhne in upošteva vaš način življenja, načrtov za prihodnost, s ciljem poiskati kompromis med optimalnimi možnostmi in željami.

Urbanizem

Urbanizem je prostorsko načrtovanje različnih posegov v prostor in umestitve novih objektov v obstoječe okolje. Prisoten je na podeželju tako kot v mestu. Cilj prostorskega načrtovanja je oblikovanje kakovostnega, zdravega in prijaznega bivalnega okolja, v okviru naravnih danosti prostora. Urbanistično načrtovanje je sestavni del vodilne mape v projektu za gradbeno dovoljenje za objekt.

Oblikovanje

Oblikovanje je ustvarjalni proces, v katerem oblika poudari vsebino. To je vizuelna umetnost, kot način izražanja v oblikovanju bivalnega okolja. Prisoten je tako pri zasnovi zunanje podobe objekta, kot interierja. Arhitekt, oblikovalec ali dizajner združuje kreativne in tehnične rešitve da lahko doseže pravilno razmerje med prostorom in obliko.

 

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani